fbpx

ΠΑΡΓΑ

Οδική εκδρομή

Οδική εκδρομή 3 ημέρες

18/10/24

Αναχώρηση από Δράμα και Καβάλα

«Ιωάννινα – Μέτσοβο – Άρτα – Πάργα – Σύβοτα – Αχέρωντας»

1η Ημέρα:

Αναχώρηση από το ΚΑΠΗ στις 07:00 για Πάργα με στάσεις καθοδόν μέσω Κοζάνης και Γρεβενών από την Εγνατία οδό. Ενδιάμεσα, άφιξη στα όμορφα Τέμπη της Ηπείρου που τα διασχίζει ο ποταμός Λούρος. Στη συνέχεια, επίσκεψη στα κέρινα ομοιώματα έξω από τα Ιωάννινα. Συνεχίζουμε για την Πρέβεζα. Στάση για φαγητό στις πολλές και όμορφες ταβέρνες στη παραλία της Πρέβεζας στο κέντρο. Στη συνέχεια αναχωρούμε για την Πάργα. Άφιξη νωρίς το βραδάκι, τακτοποίηση στο ξενοδοχείο, στο κέντρο της πόλης. Ελεύθεροι για μια πρώτη γνωριμία με την πόλη για μια βόλτα στα στενά σοκάκια και φαγητό στις ταβέρνες και τα ζαχαροπλαστεία. Διανυκτέρευση.

2η Ημέρα:

Πρωινό και αναχώρηση για βόλτα στις πηγές του πόταμου Αχέροντα.  Συνεχίζουμε τα Σύβοτα με το μικρό λιμάνι – αραξοβόλι των γιοτ στη βοτσαλωτή παραλία του Γαλλικού και τους καταπράσινους όρμους. Προτείνουμε εκδρομή για Παξούς – Αντίπαξους. Το κάστρο του Αγίου Νικολάου είναι το σημαντικότερο μνημείο της ιστορίας των Παξών και έχει κηρυχθεί διατηρητέο μνημείο και βρίσκεται πάνω στο ομώνυμο νησάκι στον κόλπο του Γάιου. Η ανοικοδόμησή του ξεκίνησε το 1423 από το βαρώνο Αδάμ Β΄ Σαν Ιππόλυτο. Το 1510 ανακατασκευάστηκε κι έγινε μικρότερο. Όπως αποκάλυψε ο καθηγητής αρχιτεκτονικής του πανεπιστημίου του Ίνσμπρουκ και φίλος των Παξών, Ρόμπερτ Βενέρι, η ανακατασκευή αυτή βασίστηκε σε σχέδιο του Λεονάρντο ντα Βίντσι, το οποίο ανακάλυψε στο Αρχείο της Βενετίας. Μέσα στο κάστρο διατηρούνται δύο στέρνες, μια γουαρδιόλα (παρατηρητήριο), η μπαρουταποθήκη και οι στρατώνες. Το νησάκι είναι κατάφυτο από πεύκα και κουκουναριές. Το νησάκι της Παναγίας βρίσκεται στην είσοδο του λιμανιού του Γάιου. Σήμα κατατεθέν το μοναστήρι της Παναγίας των Βελλιανιτών που κτίστηκε το 1550 από τους Βελιανίτες, που έφθασαν εδώ από τη Βέλιανη (σημερινή Χρυσαυγή) της Παραμυθιάς, κυνηγημένοι από τους Τούρκους. Εντυπωσιακός είναι επίσης ο φάρος της Παναγίας, κτισμένος το 1825, επάνω σε αρχαία φρυκτωρία. Επιστροφή στο ξενοδοχείο. Ελεύθεροι το βράδυ. Διανυκτέρευση.

3η Ημέρα:

Πρωινό και αρχίζει το ταξίδι της επιστροφής με πρώτη στάση το γεφύρι της Άρτας και στη συνέχεια στάση στα Ιωάννινα. Αργότερα θα επισκεφθούμε το Μέτσοβο για φαγητό στις πολυάριθμες ταβέρνες της περιοχής. Άφιξη το βράδυ στην πόλη μας με τις καλύτερες εντυπώσεις.

    ΤΕΛΟΣ ΕΚΔΡΟΜΗΣ

ΤΙΜΗ ΣΕ ΔΙΚΛΙΝΟ ΣΤΟ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΟ Princess 125€

 

 

 

Στην εκδρομή σας προσφέρουμε:

  • Μεταφορές με πολυτελή πούλμαν του γραφείου μας.
  • 2 Διανυκτερεύσεις σε επιλεγμένο ξενοδοχείο στη Πράγα στο Princess με πρωινό.
  • Ξεναγήσεις – περιηγήσεις σύμφωνα με το πρόγραμμα.
  • Αρχηγός – Συνοδός του γραφείου μας.
  • Οι παραπάνω τιμές είναι ανά άτομο σε δίκλινο δωμάτιο.
  • Ταξιδιωτική ασφάλεια και το Φ.Π.Α. της εκδρομής.

Στην εκδρομή δεν σας προσφέρουμε:

  • Είσοδοι μουσείων, σπηλαίων, αρχαιολογικών χώρων και ότι αναφέρεται ως προαιρετικό.
  • Φόρος Διαμονής πληρώνεται ατομικά από τον πελάτη στο ξενοδοχείο.

 

*Ο αρχηγός της εκδρομής διατηρεί το δικαίωμα τροποποίησης του προγράμματος χωρίς παραλείψεις εφόσον αυτό κριθεί απαραίτητο για την καλύτερη εξυπηρέτηση των πελατών.

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

© Copyright 2007 by Makarios Travel - Made With
Αριθμός ειδικού σήματος λειτουργίας: 01.01.Ε60.00.00073.01

G-7L6K3VYKE3